BKR registratie

Iedereen die in Nederland een krediet heeft afgesloten staat geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Hiermee kunnen banken en andere kredietverleners de kredietwaardigheid van de mensen beoordelen. Het is dus niet zo dat er alleen maar kredietnemers staan geregistreerd met betalingsachterstanden of diegenen die hun krediet niet afgelost hebben maar ook diegenen die wel van een goede krediethistorie genieten staan bij het BKR geregistreerd. Wanneer je een negatieve BKR codering hebt is het vaak moeilijk om nog een lening aan te vragen en wordt deze dan ook in de meeste gevallen direct afgewezen.

Geregistreerd staan bij het BKR mag niet gezien worden als een strafblad maar heeft als doel de financiële instellingen zoals banken en kredietverstrekkers te beschermen en te kunnen beoordelen of u wel dan niet kredietwaardig bent. Betaald u op tijd uw lening dan krijgt u van het BKR een goede codering wat inhoud dat de financiële instellingen u met meer vertrouwen een lening zullen verstrekken, mocht het echter andersom zijn en heeft u een negatieve codering bij het BKR dan kan u dit veel problemen opleveren in de toekomst. Meestal krijgt u dan geen lening meer toekend van de bank en daarnaast zal huren, reizen en de aankoop van bijvoorbeeld een auto zeer moeilijk verlopen.Leo vegas

Wanneer u dus een lening of een creditcard aanvraagt komt u ook voor een aantal verantwoordelijkheden te staan. Ten eerste wordt u door de financiële instelling direct geregistreerd bij het BKR en daarnaast is het van groot belang dat u uw leningen en kredietkaarten op tijd betaald om er voor te zorgen dat u altijd van een positieve BKR codering kunt genieten en op deze manier in de toekomst probleemloos een nieuwe lening kunt aanvragen. Op lenen-met-bkr-is-mogelijk.nl zijn we er ons ervan bewust dat iedereen wel eens problemen heeft gehad met het aflossen of terugbetalen van een lening en wat uiteraard heeft gezorgd voor een negatieve BKR codering. Voor deze mensen is het echter niet helemaal onmogelijk om aan een lening te komen en zijn er een aantal kredietverstrekkers die u hier graag mee willen helpen. Geld lenen bij een van deze kredietverstrekkers zal u echter wel meer rente gaan kosten en zal u er ook voor een onderpand of waarborg moeten zorgen wat soms het probleem alleen maar erger maakt en de schuld zal verhogen.